• https://www.facebook.com/eskisehirsanatvespor
  • https://www.twitter.com/eskisehirsanatvespor

Biz geleceğin sağlıklı ve yetenekli bireylerini yetiştiriyoruz!

Anasayfa























ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BATIKENT'TE YAZ KIŞ SPOR OKULLARI İÇİN ARAYINIZ...














  


Neden Spor-Egzersiz?

Çocuklarımıza, düzgün  fiziksel görünüm kazandırmak sosyal olmalarına fırsat vermek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp iyi alışkanlıklar kazandırmak biz büyüklerin görevidir. Spor yapmayan, oyun oynamayan çocuklar, bilgisayar ve televizyon bağımlısı olmaya eğimlidir, bunun sonuçu olarakta, fiziksel görünüm ve duruş bozuklukları ortaya çıkar. Obezlik, akranlarına göre kuvvetsizlik, bağışıklık sistemi zayıf olması,  sosyal ortamda iletişim kurmakta zorlanma, kendi becerilerinin ve yeteneklerinin farkına varamama, kendine güvensizlik, hep ikinci planda olmak, içine kapanık gibi sorunlar olabilmektedir. Spor yapan çocuklar sosyal hayatta kendilerini fark ettirir.  Çocuklar beceri öğrenmelere daha açıktır. Belli bir yaşta kolay öğrenilen beceriler, iler ki yaşlarda öğrenilmesi zorlaşır. Onların sağlıklı büyümeleri ve sağlıklı yaşamaları için, sporu yaşam tarzı  haline getirmelerini çok önemlidir.

       Genelde  Anne ve Babalar, “spor ders çalışmasını engelliyor” “spora vakit yok” “ çok masraflı” diye şikayet eder. Ama çocuklarımız, gençlerimiz için en önemlisi kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp sağlığının kıymetini anlamasıdır. Takım sporları birlikte mücadeleyi, arkadaş edinmeyi ve iletişim kurmayı artırırken, bireysel sporlar başarma, kendine güvenme, kaybetsem de pes etmem duygusunu geliştirmesi, sporun bazı etkileridir.  Spor yapma

dan da yaşanabilir, ancak biliniyor ki,  spor yaparak sağlıklı ve mutlu yaşanıyor. Spora yapılan yatırım ilerde sağlığa yapılacak masrafları da azalttığı bilinen bir gerçektir.

    Gelişmiş ülkelerde sokakta-parkta  pek çok insan spor yapmakta olup  normal karşılanır. Ülkemizin bazı yerlerinde ise sokakta-parkta spor yapan, koşan kişiler garipsenip,  “deli gibi koşuyor”  denirken,  sigara içene ise normal bakılmaktadır. Sağlıklı yaşamayan kişilerin  “Sigarayı bırakmalısın”, “Ameliyat olmalısın”, “Spor yapmalısın” “Yüzmeye gitmelisin” diyen bir doktorla, hekimle karşılaşması kaçınılmazdır. 



 





Peki Spora Nasıl Başlarım ve Ne Yapmalıyız?

     Yaşadığımız çevrede ve ailemizde spor yapmak yaşam tarzı değilse, küçüklükten alışkanlık haline gelmemişse, bu alışkanlığı edinmekte zorlanabiliriz.

     Öncelikle sizi spora ne motive eder,  ne spor yapmanızı sağlar onları bulmalısınız. Örneğin zayıflamak, kilo almak,  güzel görünüp beğenilmek, sevdiğin bir sanatçı ya da sporcu gibi olmak, sevdiğin müzikleri dinleyerek spor yapmak, spor motivasyon videoları izlemek, sevdiğin arkadaşlarınla birlikte olmak, okul takımındaki arkadaşlarınla spor yapmak,  güçlü olmak, hızlı olmak, esnek olmak, yarışma kazanmak,  kaslı ve fit bir vücuda sahip olmak… vb. Bunların hepsi spor yapmanızı sağlayabilir, ancak hepsi sadece sizin elinizde olup siz isterseniz gerçekleşir.

    Önce birkaç gün spor motivasyon ve sağlık videoları izleyin. Sonra egzersiz yapabileceğiniz, haftada 3 gün belirleyin. Spor günleri arasında 1 gün dinlenme olsun. Sevdiğiniz 20 dakikalık bir müzik albümü oluşturun.  Sadece müzikler bitene kadar 20dk haftada 3 gün hızlı yürüyüş yapıp, 5-10dk da esnetme egzersizleri yapın. 4 hafta sonra, 20dk nın koşabildiğiniz kadarını koşun ve süresini tutun, [5dk koş +15dk yürü= 20dk gibi] her koşunuz bir öncekinden birkaç dakika fazla olsun. [7dk koş +13dk yürü= 20dk gibi]  20dk nın tamamını hiç durmadan koşmayı başardığınızda, koştuğunuz mesafeyi arttırabilir ya da egzersiz ekleyebilirsiniz.  Örneğin 20dk da 2km koşuyorsanız, hedefiniz 20dk da 2,5km olması gibi. Eğer yapabilirseniz Şınav-Mekik-Skuat-Plank  gibi vücut ağırlığınızla egzersizler yapabilirsiniz. Bunları yaparken beslenme ve uyku düzeninize de dikkat ederseniz,  spora başladıktan 6-8 hafta sonra, kendinizdeki değişikliği sadece tartıya değil, aynaya baktığınızda da göreceksiniz. Sağlıklı ve mutlu günler…

"Spor ihtiyaç olmadan, sağlık için yaşam tarzı olmalıdır"






 Eskişehir Batıkent Beyhan Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi Spor Salonu  Eskişehir Batıkent Beyhan Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi Spor Salonu 2

Çocuklarımıza;
Düzgün  fiziksel görünüm kazandırmak sosyal olmalarına fırsat vermek,
 kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp iyi alışkanlıklar kazandırmak
 biz büyüklerin görevidir...

Spor yapmayan, oyun oynamayan çocuklar, bilgisayar ve televizyon bağımlısı olmaya eğimlidir, bunun sonuçu olarakta, fiziksel görünüm ve duruş bozuklukları ortaya çıkar. Obezlik, akranlarına göre kuvvetsizlik, bağışıklık sistemi zayıf olması,  sosyal ortamda iletişim kurmakta zorlanma, kendi becerilerinin ve yeteneklerinin farkına varamama, kendine güvensizlik, hep ikinci planda olmak, içine kapanık gibi sorunlar olabilmektedir...

 Spor yapan çocuklar sosyal hayatta kendilerini fark ettirir...

  4-8 yaş arasındaki çocuklar beceri öğrenmelere daha açıktır. Belli bir yaşta kolay öğrenilen beceriler, ilerki yaşlarda öğrenilmesi zorlaşır.
   
   Onların sağlıklı büyümeleri ve sağlıklı yaşamaları için, sporu yaşam tarzı  haline getirmelerini çok önemlidir. 

    Başlangıç için yüzme ve cimnastik birbirini tamamlayan  en ideal sporlardır. Yüzme eklemlere ve omuriliğe baskı yapmadan, yer çekimine maruz kalmadan, vücut ağırlığıyla yapılan bir spordur. Cimnastik kuvvet, denge, esneklik ve becerilerini keşfedip öz güven kazandırır. Takım sporları iletişim ve sosyallik için yine önemlidir. 


"Gelecekte sağlıklı ve mutlu yaşamları için  onlara fırsat verin"

"Spor ihtiyaç olmadan, sağlık için yaşam tarzı olmalıdır"



Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni 

Şükrü ÇELEBİ

 istanbul yüzme kursu dersi şükrü çelebi






 yüzme dersi


 yüzme
 yüzme








 Not: Bu internet sitesindeki tüm bilgiler bilgilendirme amaçlı olup bu bilgiler doğrultusunda egzersiz yapmak, bu bilgileri kullanma ve uygulama sorumluluğu kişilerin kendilerine aittir.

Site Haritası
Üyelik Girişi
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.339638.4932
Euro43.500443.6748
Hava Durumu
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam34
Toplam Ziyaret3070
Takvim
Saat